Olimpijska ljepotica Bjelašnica i u februaru mjesto brojnih događaja

Mekani, gusti snijeg i čist zrak još uvijek su na djelu, a ljepota naše Olimpijske planine, ogrnuta bijelim

Mekani, gusti snijeg i čist zrak još uvijek su na djelu, a ljepota naše Olimpijske planine, ogrnuta bijelim prekrivačem, došla je do punog izražaja.

Ljubiteljima skijanja, sankanja i snowboardinga su, i ove zime, na raspolaganju odlične staze za skijanje, a Bjelašnica svakog vikenda i u mjesecu februaru donosi mnoštvo događaja.

 

17. Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju – ZENTIVA SKI RACE 2022
04.02.2022. do 05.02.2022.
Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju, već 17. godinu, tradicionalno će se održati na olimpijskoj planini Bjelašnici. Takmičenje u skijanju je dio ciklusa takmičenja menadžera u tri sporta (golf, tenis i skijanje). Ova manifestacija je odlična prilika za zajedničko druženje i networking.

 

OP SKIIKS
12.02.2022. do 13.02.2022.
Ove godine, Skijaški klub “SKIIKS” ponosno najavljuje svoju prvu trku — Otvoreno prvenstvo SKIIKS za kategorije U8,U 10, U 12, U 14 i U16.

U večernjim satima nastavlja sa druženjem na SKIIKS VIP revijalnoj trci za prijatelje kluba i goste koji će kroz druženje i skijanje promovirati planinu Bijelašnicu, turizam i ski sport kao takav.

 

FIS kup “Djeca za mir u svijetu” 2022
21.02.2022. do 24.02.2022.
Na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici od 21. do 24. februara ove godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba “Sarajevo” (SSK), održat će se međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup “Djeca za mir u svijetu”.

Učestvovat će djeca starosne dobi od 12 do 16 godina u disciplinama super G, slalom i veleslalom. Riječ je o jednom od 11 dječijih takmičenja registriranih u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja se održavaju u svijetu svake godine. Tokom posljednjih 20 godina na ovoj utrci učestvovali su timovi iz 20 zemalja regije i svijeta.

 

Born2Ski – Festival alpskog skijanja
24.02.2022. do 27.02.2022.
Skijaši, skijašice i svi ljubitelji zimskih sportova, pripremite se za nezaboravan trodnevni festival alpskog skijanja koji će ponuditi sadržaje za sve uzraste i kategorije skijaša. Vrijeme je da sa svojim kolegama ostvarite nove odnose koji nisu striktno vezani uz poslovno okruženje vaših kancelarija. Sve što vam je potrebno su timski duh, dobra volja i malo skijaškog iskustva.

Pred nama je period koji obećava odličnu zabavu na snijegu, stoga, ne dopustite si da utonete u zimski san, već si priuštite dozu adrenalina i barem na kratko zaboravite na posao i svakodnevne brige!

 

Izvor: Bjelašnica.ba

Pin It

Leave a Comment