Članovi Kuvajtskog poslovnog vijeća u posjeti Općini Trnovo

Kuvajtsko poslovno vijeće Bosne i Hercegovine radi na unaprijeđenju trgovinskih i investicijskih odnosa Bosne i Hercegovine i države

Kuvajtsko poslovno vijeće Bosne i Hercegovine radi na unaprijeđenju trgovinskih i investicijskih odnosa Bosne i Hercegovine i države Kuvajt , kao i promociju prirodnih i izvoznih potencijala kojima BiH raspolaže. Nerjetko investiraju u privredu, ekonomiju, industriju, poljoprivredu BiH s ciljem njenog osnaženja i konkurentnosti na Evropskom tržištu i Bliskom Istoku.

Zamjenik Predsjednika upravnog odbora Kuvajtskog poslovnog vijeća, gospodin Abdullah M. Alobayian izrazio je želju da posjeti općinu Trnovo i upozna se više sa njenim potencijalima. Tokom sastanka je razgovarano o mogućnostima i uslovima za investiranje investitora iz Kuvajta na području općine Trnovo u skladu sa razvojnim programima Općine.

 

Općinskom načelniku ovom prilikom uručen je Certifikat o saradnji

 

Na sastanku je bila prisutna i direktorica Kuvajtskog poslovnog vijeća BiH, gospođa Dijana Džaferović, a još neke od tema sastanka su bile unapređenje turizma, kulturno nasljeđe, te prezentacija i promocija prirodnih potencijala kojima naša lokalna zajednica raspolaže.

 

 

Ajla Lindov

 

 

Leave a Comment