Studentski pohod Bjelasnica

Studentski pohod na Bjelašnicu 2022

U subotu, 12. februara desio se studentski pohod na Bjelašnicu, bogat zabavom, takmičenjima, skijanjem i bordanjem. Najvažnije je

U subotu, 12. februara desio se studentski pohod na Bjelašnicu, bogat zabavom, takmičenjima, skijanjem i bordanjem. Najvažnije je da su mladi proveli dan na planini i čistom zraku, te učestvovali u svim aktivnostima.

Priređen je veliki spektakl za sve ljubitelje muzike i dobre zabave. Nastupali su – Frenki, Kontra i DJ Soul, Cunami, Stoposto i Blackberiz, te RYO – Resident DJ Studentskih pohoda.

Pored muzičkog programa, održane su i igre na snijegu, a svi su mogli i da skijaju i bordaju. Takmičilo su sljedečim disciplinama: odbojka na snijegu, sankanje, fudbal na snijegu, vuča konopca i trka u vrećama.

Učešće u pohodu uzeli su studenti iz svih gradova BiH – Sarajeva, Tuzle, Zenice, Olova, Kaknja, Visokog, Kladnja, Jablanice, Konjica, Mostara i dr.

Svi  učesnici pohoda imali su ručak i čaj, kao i popuste na rentanju ski/bord opreme, a imali su određen broj besplatnih karata za sve ski liftove na Bjelašnici.

Projekat “Studentski pohodi” pokrenut je od strane mladih entuzijasta, planinara, ljubitelja prirode i putovanja, a podržan od zvaničnih institucija Univerziteta u Sarajevu, sa ciljem da se studentima i mladim ljudima omoguće obilasci prirodnih, kulturnih i drugih bogatstava Bosne i Hercegovine kao i mnogih atraktivnih evropskih metropola.

Pin It

Leave a Comment