FIS kup “Djeca za mir u svijetu”

Pod pokroviteljstvom grada Sarajeva, na Bjelašnici od 21. do 24. februara 2022. godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba

Pod pokroviteljstvom grada Sarajeva, na Bjelašnici od 21. do 24. februara 2022. godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba “Sarajevo” (SSK), održava se međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup “Djeca za mir u svijetu”.

Na takmičenju će učestvovati oko 150 takmičara iz 15-tak zemalja svijeta. Za medalje i nagrade sponzora, takmiče se djeca uzrasta od 12 do 16 godina u disciplinama super G, slalom i veleslalom.

Riječ je o jednom od 11 dječijih takmičenja registrovanih u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS), koja se održavaju u svijetu svake godine. Tokom posljednjih 22 godine na ovoj utrci učešće su uzeli timovi iz 20 zemalja regije i svijeta.

Pokrovitelji takmičenja: Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo. Generalni sponzor FIS kupa “Djeca za mir u svijetu” : Triglav Osiguranje Sponzori i prijatelji projekta: El Tarik oil, BH Pošta, ZOI 84, Guma M, Kolba, Mibo komunikacije, Pansion Staza Bjelašnica, Coca Cola, Honey Walley Bjelašnica, Apartmani Vučica i Vukov Vis, Avery. Mediski pokrovitelji: Radio Stari Grad, Radio Antena Sarajevo, Radio MIX i portal ski.ba.

Leave a Comment