Potpisani ugovori za 110 stipendija

Potpisani ugovori za 110 stipendija

U sali Općine Trnovo jučer je upriličeno potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2021/22

U sali Općine Trnovo jučer je upriličeno potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2021/22 godinu.

Općina Trnovo je ove godine obezbijedila ukupno 110 stipendija, od toga 72 za učenike i  38 za studente. Stipendisti su morali ispuniti opće i posebne uvjete utvrđene kriterijima za dodjelu stipendija Općine Trnovo.

Potpisnik stipendija u ime Općine Trnovo bio je Općinski načelnik Ibro Berilo, koji se obratio učenicima i njihovim roditeljima, kao i studentima, pozdravio ih i čestitao na dobivenim stipendijama.

”U ovim teškim vremenima stipendije će dobro doći vama – učenicima i studentima, a svakako i vašim roditeljima. Želimo da vam ove stipendije budu podsticaj za rad i upornost da dođete do što boljih rezultata tokom školovanja. Želimo vam puno sreće i uspjeha, da budete ponosni na svoje Trnovo, a i Trnovo na vas. Mladi općine Trnovo uvijek mogu računati na našu pomoć i podršku”, rekao je između ostalog načelnik Berilo.

Potpisivanjem ugovora, učenici su ostvarili pravo na primanje stipendije u mjesečnom iznosu od 80,00 KM, dok su studenti društvenih smjerova ostvrili stipendiju u iznosu od 100,00 KM, te studenti tehničkih i prirodnih smjerova iznos od 120,00 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pedsjedavajuća Općinskog vijeća Trnovo Amina Dedić.

Potpisani ugovori za 110 stipendija

Slika 1 od 7

Leave a Comment