Upriličena edukacija na temu ”Plastenička proizvodnja”

Za odabrane korisnike plastenika po Javnom pozivu, jučer je održana edukacija na temu plasteničke proizvodnje. Neki od korisnika

Za odabrane korisnike plastenika po Javnom pozivu, jučer je održana edukacija na temu plasteničke proizvodnje. Neki od korisnika se tek sada susreću sa ovom vrstom proizvodnje, tako da im je održana edukacija omogućila osnovno znanje za upotrebu plastenika. Pored toga pružila im je uslove za moguće samozapošljavanje njihovih članova porodice. Na osnovu svega ovoga će moći ostvariti prihode i obezbijediti egzistenciju za svoju porodicu.

Edukacija je korisnicima dala upute o pripremi plastenika, o načinu njegovog korištenja, tretiranju zemljišta prije sadnje, sadnom materijalu i drugom.
Cilj edukacije je da se korisnici plastenika upute i nauče kako na pravi način koristi isti, kako bi se povečao prinos plasteničke proizvodnje.

Navedeno je ovom prilikom, da će korisnici dobiti i hibridna sjemena paprike, paradajza i patlidžana.

– Na predavanjima sam dobila puno dobrih i korisnih informacija, jer prvi put krećem sa ovom poljoprivrednom proizvodnjom. Inače, poljoprivreda je za mene i moju porodicu izvor egzistencije i jako sam zadovoljna da sam uspjela da dođem do ovoga projekta i da dobijem plastenik, kaže jedna od dobitnica plastenika.

Edukaciju su održali sufinansijeri projekta dodjele plastenika Muslim Aid Association, a prisutnima se obratila i direktorica ove organizacije Edina Šehić-Saliji.

Projekat se realizovao putem općinske Službe za privredu i finansije.

 

Pin It

Leave a Comment