Iftari u Trnovu

Kao i proteklih, i ove godine Općina Trnovo je izdvojila sredstva za organizovanje iftara u svim Mjesnim zajednicima,

Kao i proteklih, i ove godine Općina Trnovo je izdvojila sredstva za organizovanje iftara u svim Mjesnim zajednicima, odnosno podjelu lanč paketa za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati ifrtarima. Projekat je realizovan u saradnji sa ”Merhametom” Trnovo, čiju je realizaciju vodila sekretar Osnovnog odbora ”Merhameta” Trnovo, Arnela Pozder.

Općina Trnovo u vrijeme Ramazana posebnu pažnju posvećuje građanima koji su stari, bolesni, iznemogli i osobe koje nisu u mogućnosti da se kreću, te su im iftari dostavljani na kućnu adresu.

Hrana za sve iftare nabavljana je iz javne kuhinje ”Imaret” Sarajevo, a pored toga postačima su dijeljeni i sokovi, kafa i voće.

Organizovani su iftari u mjesnim džamijama u Delijašima, Dejčićima i Trnovu, a lanč paketi sa hranom podjeljeni su u MZ Šabići i u Kijevu. Iftarima je prisustvovao Općinski načelnik Ibro Berilo i vijećnici Općinskog vijeća Trnovo.

Ukupno je pripremljeno i podijeljeno 495 iftara, od toga 100 za iftar u džamiji Dejčići, te 130 iftara za postače sinoć u Trnovu. U MZ Šabići je podijeljeno 135 lanč paketa i 50 za postače u Kijevu.

Sa susretljivošću i osmijehom na licu, ovi ljudi su zahvalni Općini Trnovo i načelniku Berilu što ih se sjete i u ovim mubarek danima, to im svakako mnogo znači.

Leave a Comment