Merhamet obezbijedio stipendije za 18 osnovaca OŠ “Zaim Kolar”

“Merhamet” danas završio podjelu 86 stipendija učenicima iz socijalno ugroženih porodica u BiH Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, u

“Merhamet” danas završio podjelu 86 stipendija učenicima iz socijalno ugroženih porodica u BiH

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, u svom sjedištu u Sarajevu, jučer je uručio stipendije učenicima osnovnih i srednjih škola iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Na osnovu odluke “Merhametove” Komisije za dodjelu stipendija, iz ove Fondacije ukupno je podijeljeno 86 godišnjih stipendija, koje za učenike srednjih škola iznose 750, a za učenika osnovnih škola 500 KM.

Ovom prilikom 18 učenika naše osnovne škole, “Zaim Kolar” iz Dejčića, danas je potpisalo ugovore o stipendiranju.

Stipendije je uručio predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac, koji je učenicima poželio uspjeh u školovanju, naglašavajući da od njih očekuje da postanu ugledni akadaemski građani koji će pomoći razvoju svoje domovine BiH.

– Zadovoljstvo nam je što smo ove godine uspjeli stipendirati sve učenike koji su se prijavili na “Merhametov” konkurs i što nikoga nismo morali izostaviti. “Merhamet”, zahvaljujući Fondaciji “Edah Bećirbegović”, od 2011. godine pomaže školovanje djecu iz socijalno ugroženih porodica i to je jedan od najznačajnijih i najhumanijih “Merhametovih” projekata – kazao je Vrbanjac.

 

Leave a Comment