Komunalno preduzeće Trnovo ove sezone radi na više značajnih projekata

Nakon završenog projekta postavljanja ograde oko starog mezarja- Harem u naselju Turovi, ovo komunalno preduzeće radi na projektima

Nakon završenog projekta postavljanja ograde oko starog mezarja- Harem u naselju Turovi, ovo komunalno preduzeće radi na projektima vodosnadbijevanja u više mjesnih zajednica na području naše općine.

 

 Rekonstrukcija vodovoda za naselje Kramari

Rekonstrukcija vodovodnog sistema u naselju Kramari zahtijevala je izmijenu cijevi na postojećem glavnom cjevovodu u dužini od 870 metara, kao i polaganje cjevovoda iz naselja Brda sa postojećim rezervoarom za naselje Kramari a koji će biti aktivan po potrebi u ljetnom periodu i predviđen je samo za alternativno punjenje u slučaju da postojeći vodozahvat ne zadovoljava potrebe za uredno snabdijevanje pitkom vodom pomenutog naselja. Dužina ovog cjevovoda je cca 900 metara.

Također su izvršeni i radovi na sanaciji suhe komore u rezervoaru Kramari.

Zamjena cijevi u naselju Ostojići

Zbog širenja vikend naselja i većih potreba, te adekvatnog i urednog snabdijevanja pitkom vodom u naselju Ostojići zamijenjena je cijev u dužini od 270 metara većim profilom.

 

Vodovod Trebečaj-Deseci

Uposlenici JKP “Trnovo” trenutno izvode radove na Projektu izgradnje vodovoda za naselje Deseci. U prvoj fazi je predviđena izgradnja cjevovoda u ukupnoj dužini od 1360 metara.

 

–              Uposlenici raspoređeni u ekipe rade svakodnevno na terenu na ovim projektima, dakle radovi su u toku i teku za sada predviđenom dinamikom, istakao je direktor ovog komunalnog preduzeća, Duran Bandić. Ovom prilikom između ostalog, govori o prioritetima u radu, kvaliteti cjevovodnog sistema, cijevi koje će biti postavljene su savremene cijevi većeg profila koje će omogućiti veći dotok vode, a novi rezervoari su uglavnom na višoj zoni i obezbijediće bolji pritisak i snabdijevanje vodom za sve visočije dijelove naselja.

Pored naprijed navedenih infrastrukrurnih projekta u predhodnom periodu JKP Trnovo je završilo ugradnju vodomjera u naselju Sinanovići, a u toku je ugradnja vodomjera u naseljima Kramari i Rakitnica.

Plan je da u 2022. godini instaliramo vodomjere na sva potrošačka mjesta,  kojima mi isporučujemo vodu, ističu iz komunalnog preduzeća Trnovo.

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment