Izgradnja Centra za zdravo starenje

U neposrednoj blizini administrativnog objekta općinske uprave gradi se objekat- Centar za zdravo starenje u Trnovu. Prema projektu

U neposrednoj blizini administrativnog objekta općinske uprave gradi se objekat- Centar za zdravo starenje u Trnovu.

Prema projektu spratnost objekta je prizemlje, jedan sprat i potkrovlje. Prizemlje se sastoji od velike polivalentne sale koja će većinu vremena služiti Općini kao sala za Općinsko vijeće, Press konferencije, i sva druga općinska događanja, uz salu na istom nivou su smješteni mala recepcija sa garderobom, sanitarije, kotlovnica i stepenište za spratove. Na prvom spratu je jedna veća prostorija za starije osobe sa čajnom kuhinjom i sanitarijama. Pored toga planiraju se dvije kancelarije za potrebe Centra. U potkrovlju je planiran veći prostor za mlade i dvije kancelarije. Sa sjeverne strane objekta je predviđen i parking za potrebe Centra.

 

 Izvođenje radova

U toku je izvođenje betonskih, zidarskih, izolaterskih, kao i krovopokrivačkih, limarskih, bravarskih i drugih radova na objektu Centra za zdravo starenje u Trnovu.

Trenutno je u toku postavljanje krovne konstrukcije i vanjske stolarije, pogledajte fotografije kako napreduju radovi na objektu.

Ukupna vrijednost radova, usluga, materijala i opreme iznosi 1.075.000,00 KM bez PDV-a, a krajnji rok za realizaciju ugovora je dvije godine od dana potpisivanja ugovora. Ugovor je potpisan u oktobru 2021. godine, sa izvođačem radova, građevinskom kompanijom Neimari d.o.o. Sarajevo.

Izgradnja i opremanje Centra biti će finansirani sredstvima Općine Trnovo.

 

  • Kao aktuelni načelnik Općine Trnovo već duži niz godina, s ponosom ističem da smo realizirali jako puno projekata kako bi Općina bila zajednica ugodnog i urbanog življenja. Nastavit ćemo investicije u kapitalne projekte, a u narednom periodu naši prioriteti, za čiju smo realizaciju ispunili sve preduvjete, su izgradnja Poslovno-sportskog centra na Bjelašnici, te izgradnja Centra za zdravo starenje ovdje u Trnovu.

Izgradnja ovog centra je s ciljem da ponudimo podršku osobama treće životne dobi, doprinesemo poboljšanju uslova života ovim osobama, ali svakako se nadam da će sve generacijske grupe kroz ovaj centar biti aktivne, istakao je Općinski načelnik Ibro Berilo.

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment