Regionalna konferencija o potencijalima za razvoj ruralnog turizma danas na Žabljaku

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo implementira projekat finansiran iz EU fondova – Prekogranična saradnja Bosna i Hercegovina – Crna

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo implementira projekat finansiran iz EU fondova – Prekogranična saradnja Bosna i Hercegovina – Crna Gora ”Ruralni turizam za planinske destinacije”.

U okviru projekta danas se održava završna konferencija na Žabljaku, Crna Gora. Učešće u ovoj konferenciji uzeli su i predstavnici Općine Trnovo, koja ima velike potencijale za razvoj ove vrste turizma.

Sa partnerima u projektu aktivnosti se realizuju u sjeverno-zapadnom dijelu Crne Gore i u oblasti Sarajevskog kantona (Bjelašnica i Igman). Ciljevi projekta su povećanje značaja ruralnog turizma kao važnog dijela turističke ponude, diverzifikacija turističke ponude u projektnoj oblasti sa snažnim akcentom na uključivanje kulturnih sadržaja i avanturističke ponude, povećanje broja turista i transfer znanja i različitih iskustava među držvama.

Osnovni cilj je regionalno povezivanje, razmjena iskustava u praksi, partnerstva i nastavak aktivnosti u oblasti ruralnog turizma.

Leave a Comment