Na Golom brdu obilježena 29. godišnjica pogibije Emira Bogunića Čarlija

Danas je na Golom brdu na Igmanu obilježena 29. godišnjica pogibije Emira Bogunića Čarlija, pukovnika, komandira voda 4.

Danas je na Golom brdu na Igmanu obilježena 29. godišnjica pogibije Emira Bogunića Čarlija, pukovnika, komandira voda 4. motorizovane brigade i jednog od najistaknutijih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Rahmetli Čarli je poginuo 28. jula 1993. godine na Golom brdu na Igmanu, a najvišim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan” odlikovan je 1993. godine, dok je posthumno, 1994. godine odlikovan i “Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima”, te proizveden u čin pukovnika Armije R BiH.

Emir Bogunić Čarli bio je srčan, hrabar vojnik koji je svojom harizmom davao snagu borcima oko sebe. Njegovi saborci i danas se s radošću sjećaju anegdota koje se vežu uz ovog velikog heroja odbrane Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju pogibije pukovnika Bogunića danas je prisustvovala i delegacija Općine Trnovo na čelu sa predsjedavajućom Općinskog vijeća, Aminom Dedić. Delegacija je odala počast i položila cvijeće na mjestu njegove pogibije.

Leave a Comment