U Federalnom ministarstvu prostornog uređenja načelnik Berilo potpisao ugovor o sufinansiranju projekta sanacije klizišta Makljen na magistralnom putu M.18.1

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i predstavnici lokalne vlasti Kantona Sarajevo potpisali su danas u prostorijama Ministarstva

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i predstavnici lokalne vlasti Kantona Sarajevo potpisali su danas u prostorijama Ministarstva ugovore o sufinansiranju projekata iz ovog kantona koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem javnog poziva u ukupnom iznosu od 753.235 KM.

U ime Općine Trnovo ugovor je potpisao Općinski načelnik Ibro Berilo, a sredstva su namijenjena za sanaciju klizišta Makljen, na magistralnom putu M18.1.

Ministar Martić tom prilikom je istaknuo kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja ove godine podržalo devet projekata iz Kantona Sarajevo sa značajno većim iznosom, nego što je to bio slučaj ranije.

”S obzirom da su iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu izdvojena veća financijska sredstva, ove godine smo podržali devet projekata koji su ispunili sve propisane uvjete, a koji se tiču sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta, utopljavanja zgrada radi uštede energije kao i zaštite nacionalnih spomenik”, precizirao je ministar Martić.

Načelnik općine Trnovo Ibro Berilo je u svoje osobno te u ime Općine izrazio posebnu zahvalnost na dodijeljenim sredstvima u iznosu od 150.000 KM za sanaciju klizišta Makljen na magistralnom putu M18.1 koja su, kako je naglasio načelnik Berilo, od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

Potpisivanju su prisustvovali i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, načelnici Općine Novi i Stari Grad – Semir Efendić i Ibrahim Hadžibajrić, te u ime udruženja Tarikatski centar Hadži Sinanove tekije u Sarajevu Senad Halilagić i Mensur Serdarević, kojima su također dodjeljena sredstva za određene projekte.

Uz nekoliko ranije potpisanih, i današnji ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava.

Leave a Comment