Obilježen Dan policije SJB Trnovo

U organizaciji Udruženja boraca ”Patriotska liga” Općine Trnovo danas je obilježena 31. godišnjica mobilizacije aktivnog i rezervnog sastava

U organizaciji Udruženja boraca ”Patriotska liga” Općine Trnovo danas je obilježena 31. godišnjica mobilizacije aktivnog i rezervnog sastava policije SJB Trnovo, odnosno Dan policije. Obilježavanje se održalo na centralnom spomen-obilježju kod zgrade Općine, gdje je odata počast i položeno cvijeće. Upriličeno je također i učenje Jasina i dove pred duše poginulih i umrlih policajaca, u džamijama pred džuma namaz.

Čas historije održao je Edhem Godinjak, načelnik tadašnje SJB Trnovo, a okupljenima se obratio i Općinski načelnik Ibro Berilo.

Na obilježavanju ovoga značajnog datuma okupili su se bivši pripadnici policije SJB Trnovo, veterani rata, porodice šehida i poginulih boraca, predstavnici boračkih udruženja, zvaničnici, gosti i brojni građani.

Odali su počast i položili cvijeće, delegacije: Općine Trnovo, Saveza udruženja boraca ”Patriotska liga” KS, JOB ”Unija veterana” KS, Veterana policije Trnovo, Koordinacije boračkih udruženja Općine Trnovo i delegacije lokalnih političkih organizacija.

Poruka današnjeg obilježavanja da se moramo sjećati naših boraca za slobodu i odbranu jedine domovine i sačuvati to sjećanje od zaborava, uvažavajući njihov veliki doprinos u odbrani od agresije na BiH.

Okupljanje bivših pripadnika policije nakon odavanja počasti nastavljeno je druženjem,
koje je iskorišteno za evociranje uspomena i podsjećanje na vrijeme zajedničkih napora da se odbrani Trnovo i BiH.

Leave a Comment