Asfaltiranje uz zajedničko učešće građana i Općine

#SurađujSaSvojomOpćinom Općina Trnovo i ove godine radi na projektima asfaltiranja ulica i nekategorisanih puteva uz zajedničko učešće sa

#SurađujSaSvojomOpćinom

Općina Trnovo i ove godine radi na projektima asfaltiranja ulica i nekategorisanih puteva uz zajedničko učešće sa građanima. Projekti se realizuju na teritoriji cijele općine, a ovog puta izvještavamo da je završeno asfaltiranje u mjesnoj zajednici Dejčići, tačnije u naselju Ledići, gdje se u mjesecu junu krenulo sa pripremnim radovima za asfaltiranje dionice lokalnog puta kroz naselje. Izvođač radova je kompanija Ado- Trans d.o.o. iz Visokog.

Ovakvi se projekti  realizuju na način da za svaku konvertibilnu marku koju obezbjede građani za asfaltiranje, općina Trnovo učestvuje sa dvije konvertibilne marke. Iz Službe za finansije ističu da je za ovu namjenu u Općinskom budžetu za tekuću godinu planirano 90.000,00 KM, te da je nakon podnošenja zahtjeva građana po javnom pozivu Općine za asfaltiranje lokalnih pristupnih puteva uz učešće građana, provedena javna nabavka, zatim je izabran izvođač, te je nakon potpisanog Ugovora o izvođenju radova isti uveden u posao u junu mjesecu tekuće godine.

Oni koji su s nestrpljenjem čekali radove su stanovnici Ledića, naročito oni koji tu žive od svog rođenja ili se bave nekom samostalnom djelatnošću.  Ovo je velika stvar za sve njih, te su se ovom prilikom zahvalili načelniku, službama i svima koji su, kako kažu, imali sluha za njihove probleme.  Asfaltiranje kroz naselje Ledići  je važno ne samo za njegove stanovnike, nego i za mnoge posjetioce, koji turistički obilaze ovo prekrasno naselje.

 

Ajla Lindov

 

 

 

Leave a Comment