Delegacija Opštine Čajetina bila je u dvodnevnoj posjeti našoj općini

Općinski načelnik Ibro Berilo je u petak,  18.11.2022. godine, zajedno sa  predsjedavajućom Općinskog vijeća Aminom Dedić goste iz

Općinski načelnik Ibro Berilo je u petak,  18.11.2022. godine, zajedno sa  predsjedavajućom Općinskog vijeća Aminom Dedić goste iz Opštine Čajetina proveo lokalitetom  općine Trnovo. Delegacije su obišle gradilišta i projekte Općine Trnovo. Goste je posebno dojmio projekat Poslovno-sportskog centra, vrijedan oko 20 miliona konvertibilnih maraka.

O samom projektu, pokretanju ove ideje i izgradnje centra govorio je Općinski načelnik koji je upoznao svoje goste da je ovo kompleks smješten na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1300 metara, u neposrednoj blizini centra sportsko-rekreativne zone planine Bjelašnica.

U ovoj fazi projekta Općina je usredotočena na izgradnju objekata koji su u direktnom finansiranju Općine, a to je dvorana, relax centar i administrativni objekat Općine Trnovo.

Na čelu Opštinske delegacije iz susjedne zemlje Srbije, predsjednik Opštine Milan Stamatović je nakon ove posjete kazao da je zadovoljan posjetom Općini Trnovo, gdje su razmijenjena dobra iskustva sa domaćinima.

– Ovaj centar je jedan od dobrih primjera kako se na kvalitetan način upravlja prostorom. Projekat koji smo danas vidjeli zaslužuje posebnu pažnju i svaku pohvalu, tim prije što taj javni prostor daje jednu veliku mogućnost građanima, a posebno djeci i sportašima da uživaju u ovako dobrom ambijentu.

Preuzeli smo obavezu da naše dvije općine uspostave bližu saradnju, a ovakve prakse su tu s ciljem preuzimanja dobrih rješenja od drugih lokalnih zajednica, istakao je Općinski načelnik Ibro Berilo.

Podsjećamo delegacija Općine Trnovo posjetila je opštinu Čajetina, i njihov zimski centar Zlatibor 2017. godine.

 

Ajla Lindov

Leave a Comment