Na Bjelašnici održan ispit za obnovu dozvola članovima redarske službe na skijalištu

U martu 2022. godine, nakon polaganja ispita za redare na skijalištu, uspostavljena je prva redarska služba na skijalištu

U martu 2022. godine, nakon polaganja ispita za redare na skijalištu, uspostavljena je prva redarska služba na skijalištu na Bjelašnici, u okviru preduzeća ZOI ‘84.

Jučer je, pod nadzorom Komisije za polaganje ispita za redare, redarska služba, shodno propisima, imala redovni godišnji ispit koji je uspješno položilo svih 12 članova službe, čime su stekli pravo na produženje dozvole za obavljanje poslova redara na skijalištima.

„Dosta smo brinuli o sigurnosti na skijalištu i osim uspostave redarske službe, uložili smo sredstva i u jačanje sigurnosti na stazama. Želimo smanjiti broj povreda i nezgoda na stazama i sve aktivnosti koje se vode u tom smjeru uspješno se realizuju u preduzeću ZOI 84“, podsjetio je ministar privrede KS Adnan Delić.

Redarska služba brine o sigurnosti skijaša na stazama i vodi računa da se poštuje red na skijalištu, a ovo je druga godina zaredom u kojoj preduzeće ZOI ima osiguranu redarsku službu, odnosno sistem obezbjeđenja sigurnosti na stazama koji je zasnovan na propisima i pravilima koja regulišu rad na skijalištima.

Izvor: vlada.ks.gov.ba

Pin It

Leave a Comment