Ponovo produžen rok za besplatnu dodjelu kompostera

Međunarodna organizacija People in Need u Bosni i Hercegovini je produžila poziv za besplatnu dodjelu kompostera građanima Kantona

Međunarodna organizacija People in Need u Bosni i Hercegovini je produžila poziv za besplatnu dodjelu kompostera građanima Kantona Sarajevo do 20. februara 2023. godine, s obzirom da je na stanju ostao manji broj kompostera.

Uslov za dodjelu kompostera jeste da aplikanti imaju plastenik ili najmanje 50 m2 obradivog zemljišta na području Kantona i izmirene obaveze prema KJKP „RAD“.

Zainteresovani trebaju poslati ispunjen Zahtjev za dodjelu kompostera koji mogu preuzeti na linku https://www.rad.com.ba/Obrazac%20Zahtjeva.pdf i ovjerenu Izjavu o posjedovanju plastenika i/ili obradivog zemljišta.

Dokumenti se mogu dostaviti e-mailom na benjamin.kulo@peopleinneed.net ili poštom na People in Need u BiH Derviša Numića 2, 71000 Sarajevo.

Komposteri se dodjeljuju u okviru projekta „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ kojeg implementira People in Need u BiH, uz finansijsku podršku Vlade Češke Republike.

Leave a Comment