U sali Općine održana edukacija iz oblasti biljne proizvodnje

Poljoprivredni proizvođači, kao i građani općine Trnovo koji tek žele pokrenuti biljnu proizvodnju danas su prisustvovali edukaciji iz

Poljoprivredni proizvođači, kao i građani općine Trnovo koji tek žele pokrenuti biljnu proizvodnju danas su prisustvovali edukaciji iz oblasti biljne proizvodnje, tačnije plasteničke proizvodnje.

Nakon što je od strane Federalnog zavoda za poljoprivredu stigao poziv za održavanje edukacije, građani i poljoprivredni proizvođači su obaviješteni i prijavili su se za učešće putem mjesnih zajednica.

Prema planu edukacija za 2023. godinu organizator edukacija Federalni zavod za poljoprivredu je Općini Trnovo predložio određene oblasti, na šta su iz Općine tražili da to bude edukacija na temu plasteničke proizvodnje.

  • Naime, poznata je činjenica da je iza nas uspješno realiziran projekat za dodjelu plastenika sa nevladinom organizacijom Muslim Aid Association i uspješna prva godina plasteničke proizvodnje naših proizvođača stoga smo iskazali potrebu i želju za edukacijom iz upravo ove oblasti kako bi je unaprijedili.
  • Stručni savjetnik za privredu Službe za privredu i finansije Općine Trnovo istakla je ovim putem kako je atmosfera na samoj edukaciji bila izvrsna, poticajna i pozitivna. Predavač je bio lično direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu, gospodin Omer Kurtović koji je na najbolji mogući način prenio svoje znanje i iskustva našim građanima, zainteresovanim za ovu oblast koji su imali mnoštvo pitanja i nedoumica.

 

Ajla Lindov

 

Leave a Comment