Osvrt na prvo polugodište u OŠ ”Zaim Kolar” u Dejčićima

Ova jedina osnovna škola u Trnovu uspješno je realizovala program rada u prvom polugodištu a koji je planiran

Ova jedina osnovna škola u Trnovu uspješno je realizovala program rada u prvom polugodištu a koji je planiran za školsku 2022/23. godinu. Ova školska godina počela je 01.09.2022. godine, a prvo polugodište okončano je 30.12.2022. godine. Školu pohađa ukupno 60 učenika, koji su raspoređeni u 6 odjeljenja, od kojih su tri kombinovana i tri nekombinovana.

Kada je u pitanju uspjeh učenika na kraju ovog dijela školske godine, 41 učenik postigao odličan uspjeh, vrlodobrih je bilo 14, dok je dobar uspjeh ostvarilo 3 učenika. Dovoljnih i nedovoljnih nije bilo, dok se prvačići ocjenjuju opisno.

Ostvareni prosjek uspjeha učenika u prvom polugodištu je 4,65 %, a i ocjene iz vladanja su na zavidnom nivou.

Sve aktivnosti planirane za prvo polugodište su realizovane, kao i aktivnosti stručnih organa Škole. Također su realizovane i dvije sedmice online nastave, kao i časovi odjeljenske zajednice, dopunske nastave, dodatne nastave, kao i slobodne aktivnosti.

Učenici ove Škole učestvovali su i na općinskim i kantonalnim takmičenjima, a pored toga, obilježeni su svi značajni datumi sa prigodnim priredbama, predavanjima, preformansima, izradom plakata i sl.

U toku proteklog polugodišta realizovano je nekoliko značajnih projekata, između ostalih Zaštita od NUS-a, Upoznavanje sa starim zanatima, Bezbjednost u saobraćaju, Dan plavih majica, CineSchool-kino u školi, Održiva kulturna i prirodna baština i mladi, te Opremanje školske kuhinje i drugi. Projekti su realizovani u vidu predavanja-radionica, radionica-preformansa, projekcija, debata i priredbi.

Učenici i njihovi učitelji i nastavnici započeli su svoje ”putovanje” u drugo polugodište 30.01.2023. godine. Da im bude sretno i uspješno, te da ga okončaju sa još više znanja i vještina.

Sretno naši dragi učenici!

Leave a Comment