Održano takmičenje FIS Evropa kupa na Bjelašnici

Uz odličnu organizaciju i idealne vremenske uvjete danas su na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici održane dvije utrke FIS Evropa

Uz odličnu organizaciju i idealne vremenske uvjete danas su na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici održane dvije utrke FIS Evropa kupa, drugog najelitnijeg skijaškog takmičenja nakon Svjetskog kupa.

Prva utrka vožena je u 9,30 sati u kojoj je trijumfovala Christina Ager s vremenom 1:03.06 ispred Michaele Heider (1:03.56), te Nadine Fest (1:03.69), a sve tri takmičarke su iz Austrije.

Druga utrka održana je od 12,30 sati, u kojoj je slavila Michelle Niederwieser iz Austrije s vremenom 1:06.87. Na drugom je završila Nadine Fest, sa samo tri stotinke zaostatka, a na trećem Sandra Absmann s 13 stotinki zaostatka, također Austrijanke.

Predstavnica Bosne i Hercegovine i naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija, koja je nastupila u obje utrke, zauzela je 32. i 40. mjesto.

Na takmičenju je učestvovalo 59 takmičarki iz najvećih svjetskih skijaških sila. Tu su bile predstavnice SAD-a, Kanade, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, Švicarske i Norveške, kao i predstavnica Bosne i Hercegovine.

I pored jučerašnjih određenih problema i odgađanja utrke zbog guste magle i vjetra, organizatori FIS kupa i Sarajevo su položili ispit, uz plan i nadu da se u narednom periodu dobije organizacija najelitnijeg skijaškog takmičenja, utrke FIS Svjetskog kupa.

Pin It

Leave a Comment