U toku Škola skijanja na Bjelašnici

I u ovoj školskoj godini Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo realizuje Školu skijanja za učenike osnovnih

I u ovoj školskoj godini Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo realizuje Školu skijanja za učenike osnovnih škola. Po nastavnom planu i programu za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, predviđena je i Škola skijanja koja se održava u mjesecu februaru.

Prva smjena učenika šestog razreda počela je sa časovima u ponedeljak, 06.02.2023. godine, a njihovi časovi završili su u petak. Ova obuka traje pet dana, a učenicima je osigurana oprema, kao i prevoz, ski lift i angažman instruktora skijanja, dok roditelji obezbijeđuju obrok i skijaška odijela.

Nakon završenog prvog termina Škole, slijede termini druge i treće smjene, a učenici će biti obaviješteni na vrijeme.

Učenici šestih razreda Osnovne škole ”Zaim Kolar” u Dejčićima ovu Školu će realizovati u periodu od ponedeljka, 20.02.2023. godine do 24.02.2023. godine.

Ovaj oblik odgojno-obrazovnog rada veoma važan za psiho-fizičko zdravlje učenika, savladavaju nove vještine i imaju priliku da steknu lijepe uspomene, te da uživaju na svježem zraku.

Leave a Comment