Zimske službe na terenu

Snježne padavine na području općine Trnovo napravile su poteškoće u odvijanju saobraćaja na lokalnim i seoskim putevima. Kako

Snježne padavine na području općine Trnovo napravile su poteškoće u odvijanju saobraćaja na lokalnim i seoskim putevima.

Kako saznajemo od nadležne Općinske službe i izvođača radova svi putni pravci na području općine Trnovo su prohodni, a ekipe zimske službe su na terenu, čiste snijeg i vrše posipanje kolovoza na svim glavnim putevima i seoskim područjima. Kako je saopćeno iz nadležne Općinske službe bilo je poteškoća, naročito u mjesnoj zajednici Delijaši, ali svi izvođači radova, nadležne zimske službe u svim mjesnim zajednicama su na visini zadatka obzirom na konstantno nove snježne padavine izrazito intenzivne od subote.

  • Ekipe JKP “Trnovo” d.o.o. Trnovo su odmah po početku padavina u nedjelju ujutro izašle na teren i radile na čišćenju snijega sa dionica predviđenim ugovorom za mjesnu zajednicu Dejčići. Obzirom da su padavine u kontinuitetu bile više od 24 sata ekipe JKP Trnovo su ostale na terenu do kasno u noć kako bi se putevi stavili u stanje prohodnosti i stanovištvu omogućilo nesmetan početak radne sedmice.
  • Danas također ekipe su na terenu i rade na proširenju puteva što će i dalje nastaviti, obzirom da padavine još nisu prestale.
  • Sva raspoloživa mehanizacija koju posjedujemo je na terenu i radi na čišćenju ulica i sela. Veliko je područje koje obuhvatamo, nastojimo obezbijediti prohodnost, naveli su iz JKP  “Trnovo”.

 

Važno za napomenuti je da kada govorimo o Općini Trnovo radi se o dionicama u višim planinskim predjelima, te da prema dostupnim podacima visina sniježnog pokrivača iznosi 40-ak cm.

Obzirom da su i u narednim danima najavljene sniježne padavine, iz Zimskih službi kažu da će u skladu sa vremenskim prilikama obavljati svoje zadatke i aktivnosti, te blagovremeno djelovati, a svakako građane mole za strpljenje, a vozače pozivaju na oprez.

 

Pin It

Leave a Comment