Održana 17. redovna sjednica Općinskog vijeća

Sinoć je održana 17. redovna sjednica Općinskog vijeća Trnovo, sa početkom u 18,00 sati. Sjednicom je predsjedavala Amina

Sinoć je održana 17. redovna sjednica Općinskog vijeća Trnovo, sa početkom u 18,00 sati.
Sjednicom je predsjedavala Amina Dedić, predsjedavajuća Općinskog vijeća uz prisustvo 14 vijećnika. Zasjedanje je održano na Bjelašnici, u Hotelu ”Bjelašnica”, na kojem su prsutni bili i Općinski načelnik i pomoćnici načelnika.

Iz Privredne komore Kantona Sarajevo, gosti na sjednici bili su Muamer Mahmutović, predsjednik komore i Darko Vujović, direktor Centra za privredni razvoj.

Vijećnici su usvojili predloženi Dnevni red na kojem je bilo devet tačaka za razmatranje i usvajanje. Po tačci dva vijećnici su uputili nekoliko pitanja vezano za probleme u infrastrukturi u pojedinim selima na području općine.

Na sjednici je usvojena Strategija održivog razvoja Općine Trnovo za period 2023-2028. godine. Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo se nakon toga obratio Vijeću, te između ostalog čestitao Općini Trnovo na ponuđenom planu razvoja.

Usvojene su dvije Odluke vezano za Općinsku izbornu komisiju Trnovo, a jedna se odnosi na imenovanje dva člana OIK-a. Nakon toga Općinski pravobranilac Sanela Krajišnik prezentirala je Program rada Pravobranilaštva Općine Trnovo za 2023. godinu.

Vijeće je dalo saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Trnovo, a prethodno je pojašnjenje i uvodne napomene dala Vildana Smajović, sekretar ovoga organa.

Nakon sjednice upriličen je iftar za vijećnike i goste u restoranu Hotela ”Bjelašnica”.

Pin It

Leave a Comment