Ramazan u Trnovu

Trnovo je mjesto gdje se njeguju tradicija i običaji, a Ramazani imaju posebnu čar.  Sve izgleda baš kao

Trnovo je mjesto gdje se njeguju tradicija i običaji, a Ramazani imaju posebnu čar.  Sve izgleda baš kao nekada. Na svakom koraku uz miris somuna i tople tope od domaćih jaja, kajmaka i sira osjeti se duh Ramazana.

Općinski načelnik i uposlenici Općine, uz dobročinitelje koji su pomogli obezbijediti hranu, pripremili su i podijelit će iftare u svim mjesnim zajednicama općine, krenuvši od mjesne zajednice Dejčići ovog petka.

  • Naš kolektiv svake godine praktikuje neki dobrovoljni rad, tako smo ove godine došli na ideju da to bude sudjelovanje u organizaciji, podijeli iftara uz pomoć dobrih ljudi koji su pomogli.
  • U čast dolaska mubarek mjeseca ramazana i najdražeg gosta u kuće naših građana, mi ovim gestom želimo se približiti jedni drugima, družiti se, zajednički raditi, jer to i jeste smisao Ramazana-približiti se i jačati vezu sa Gospodarom, a zatim jačanje veze sa porodicom, rodbinom i komšijama.

Općinski načelnik ovom prilikom u povodu Ramazana upućuje najiskrenije čestitke.

Općina Trnovo kao lokalna zajednica bliska svojim građanima, ispunjava svoju osnovnu ulogu koja se ogleda u konstantnoj vezi i brizi o njenim građanima.

 

 

 

 

Ajla Lindov

 

Pin It

Leave a Comment