Javni pozivi za pripadnike boračke populacije

Obavještavamo pripadnike boračke populacije da je Ministartstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, 5. aprila 2023. godine objavilo Javni

Obavještavamo pripadnike boračke populacije da je Ministartstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, 5. aprila 2023. godine objavilo Javni oglas za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje određenih prava porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca u Kantonu Sarajevo za 2023. godinu, koji se može pogledati na sljedećem linku.

Također, Ministarstvo za boračka pitanja KS je 6. aprila 2023. godine uputilo Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu bespovratnu dodjelu sredstava za rješavanje stambenih potreba boračkih populacija u Kantonu Sarajevo.
Ovaj Javni poziv pogledajte na sljedećem linku.

Federalno ministarstvo za pitanje boraca/branitelja i invalida odbrambeno/oslobodilačkog domovinskog rata također je raspisalo Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za jednokratnu novčanu pomoć za liječenje za slijedeće kategorije: članovi uže porodice demobiliziranih branilaca, porodice poginulih branilaca, porodice umrlih ratnih vojnih invalida, porodice umrlih dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i porodice umrlih demobiliziranih branilaca u 2023. godini. Poziv se može pogledati na sljedećem linku.

Leave a Comment