Promocija Programa prekogranične saradnje BiH- Crna Gora 2021-2027

Predstavnici Općine Trnovo prisustvovali promociji Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora 2021-2027, koja je održana u petak.

Predstavnici Općine Trnovo prisustvovali promociji Programa prekogranične saradnje BiH – Crna Gora 2021-2027, koja je održana u petak. Domaćin skupa bio je grad Konjic, gdje je ista i održana.

Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine i Ministarstvo evropskih poslova Crne Gore, u ulozi prekograničnih struktura za implementaciju IPA Programa prekogranične saradnje BiH-Crna Gora 2021-2027, organizuju niz događaja čija je svrha promocija Programa i najava 1. poziva za dostavljanje prijedloga projekata.

Cilj ove promocije je informisanje o mogućnostima koje pruža Program, istaknuvši značaj za lokalnu zajednicu, zatim predstavljanje dosada ostvarenih rezultata i planovi za naredni period.

Ovom prilikom predstavljene su mogućnosti finansiranja projekata u okviru Programa za programsku oblast, kojoj pripada i Općina Trnovo.

Svoje iskustvo sa korištenjem IPA fondova podijelili su gradonačelnik Konjica i načelnik Općine Jablanica, istaknuvši šta to znači za lokalnu zajednicu, koji su izazovi za lokalne zajednice vezani uz prijavu i provođenje IPA projekata.

Leave a Comment