Uručena Zahvalnica Islamske zajednice Općini Trnovo

U organizaciji Džematskog odbora Delijaši, u džamiji Delijaši u nedjelju je proučen Mevlud-i- Šerif i održan prigodan vjerski

U organizaciji Džematskog odbora Delijaši, u džamiji Delijaši u nedjelju je proučen Mevlud-i- Šerif i održan prigodan vjerski program koji se održava tradicionalno u isto vrijeme svake godine u ovoj mjesnoj zajednici.  Ovom prilikom dodijeljeno je  priznanje i zahvalnica Općini Trnovo za doprinos u obnovi džamije u Delijašima.

Glavni imam Medžlisa IZ-a Sarajevo dr. Abdulgafar Velić je tom prilikom kazao kako mu je zadovoljstvo da je tu i da će lično uručiti Zahvalnicu. Kroz svoje kratko izlaganje spomenuo je i kako je ovo područje, općina Trnovo, tačnije ovaj kraj-Crna rijeka jedno od rijetkih društava koja su se još u srednjem vijeku izgradila kao sredine u kojima je život poželjan, još od sultana Fatiha, što bilježe i brojne poznate historijske činjenice, pa i sama džamija za koju nema pouzdanih podataka o tome kada je prvi put sagrađena, mada po predanjima njena izgradnja seže u daleku prošlost.

Zahvalnicu je u ime Općinskog načelnika primio pomoćnik Općinskog načelnika, gospodin Mirsad Mešić iskreno se zahvalivši na dolasku kao i na Zahvalnici koja je uručena.

 

 

A.L

 

 

Leave a Comment