9. Javorwood Festival

U utorak, 1. augusta, je počela umjetnička rezidencija 9. Javorwood Festivala, koja je trajala do subote, i ugostila

U utorak, 1. augusta, je počela umjetnička rezidencija 9. Javorwood Festivala, koja je trajala do subote, i ugostila ukupno 12 umjetnika iz BiH i regije. Na glavnom, finalnom danu festivala, u subotu 5. augsuta su predstavljeni svi radovi, djela, performansi, predstave, sa bogatim muzičkim programom na dva stage-a, kao i kreativnim radionicama za djecu i odrasle.

Za vrijeme umjetničke rezidencije je od srijede svako večer organizovan DJ u periodu od 18.30 do 21.30 sata, i u tim danima je ulaz bio besplatan, a na završni dan, u subotu, 5. augusta, posjetitelji su uživali u raznovrsnom programu. Balkanska pop zvijezda Tijana Dapčević je ove godine bila glavni gost, a prije nje u amfiteatru Javorovog Dola publiku su rasplesali irski bend O’Konrads.

Ovaj jedinstveni umjetnički festival je specifičan po tome što već devetu godinu promovira prirodu i umjetnost i što daje umjetnicima priliku da kreiraju zajedno u prirodnom ambijentu, i daje posjetiteljima mogućnost da prate njihov proces rada i da na glavni dan vide jedinstvena djela i nastupe koje nikad do sada nisu vidjeli.

Općina Trnovo finansijski je podržala održavanje i organizaciju ovog kulturnog događaja, a sam festival i izložbu posjetio je i Općinski načelnik.

Pin It

Leave a Comment