Obilježen Dan policije SJB Trnovo

U Trnovu je danas upriličeno obilježavanje 32. godišnjice mobilizacije aktivnog i rezervnog sastava policije SJB Trnovo. Domaćin obilježavanja

U Trnovu je danas upriličeno obilježavanje 32. godišnjice mobilizacije aktivnog i rezervnog sastava policije SJB Trnovo. Domaćin obilježavanja je Udruženje boraca “Patriotska liga“ Trnovo, koje je dalo nemjerljiv doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine, a danas djeluju na čuvanju i njegovanju tradicije odbrambeno- oslobodilačkog rata.

Nakon što su proučene i poklonjene Jasin-dove u svim džamijama u Trnovu za sve poginule i umrle pripadnike ovog Udruženja odata je počast ispred centralnog spomen obilježja u Trnovu. Cvijeće je položila delegacija Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, tačnije pomoćnik ministra Mirza Terzo, zatim Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, delegacija Općine Trnovo, delegacija Saveza udruženja najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljljian” i “Zlatna policijska značka”, JOB ”Unija veterana” KS, Veterani policije Trnovo, Udruženje 1.Bošnjačka brigada, Koordinacija boračkih udruženja Općine Trnovo, i delegacija Općinske organizacije SDA Trnovo.

Povodom ovog historijski bitnog datuma prisutni su se kao i svake prethodne godine s posebnim poštovanjem i sjetom prisjetili svih trnovskih policijskih službenika koji su izgubili život tokom proteklog rata, ali i onih koji su nas kasnije napustili. Prisutnima se ovom prilikom obratio Edhem Godinjak načelnik tadašnje SJB Trnovo, koji je govorio o historijskim činjenicama i kao i impresivne detalje policijske akcije izvedene u septembru te ratne godine. Kratko se ovom prilikom obratio i ministar Osmanović koji je istakao kako mu je zadovoljstvo danas biti ovdje, te se zahvalio organizatoru na njegovanju kulture sjećanja.

Na obilježavanju ovoga značajnog datuma okupili su se bivši pripadnici policije SJB Trnovo, veterani rata, porodice šehida i poginulih boraca, predstavnici boračkih udruženja, zvaničnici, gosti i brojni građani.

Pin It

Leave a Comment