Obilježeni “Dani otpora Kijeva”

U organizaciji Udruženja boraca ”Ratni vojni invalidi” Općine Trnovo, proteklog vikenda upriličeno je obilježavanje ”Dani otpora Kijeva” na

U organizaciji Udruženja boraca ”Ratni vojni invalidi” Općine Trnovo, proteklog vikenda upriličeno je obilježavanje ”Dani otpora Kijeva” na spomen-obilježju, u mjesnom mezarju u Kijevu. Proučen je mevlud u mjesnoj džamiji, a potom i Jasin i dova kod spomen-obilježja.

Uz prisustvo zvaničnika, predstavnika boračkih udruženja, pripadnika boračke populacije, porodica šehida i građana, položeno je cvijeće i odata počast za šehide Kijeva koji su svoje živote dali braneći Kijevo i druge prostore Bosne i Hercegovine.

Cvijeće su položile delegacija Općine Trnovo, zatim delegacija ispred Koordinacije boračkih udruženja općine Trnovo i Udruženje veterana policije općine Trnovo. Prisutnima se kratko obratio Enver Bunar, a evocirane su uspomene na ratna dešavanja na području Kijeva.

Poginulim i umrlim pripadnicima Armije i MUP-a RBiH koji su branili Kijevo i BiH, iskazana je zahvalnost i naglašeno da ih se trebamo sjećati i pamtiti njihova djela. Poručeno je da moramo pamtiti događaje i naše šehide i poginule borce, jer kulturom sjećanja čuvamo našu historiju od zaborava.

Leave a Comment