Ski staza na Bjelašnici zvanično nosi naziv “Jure Franko”

Ski staza Olimpijskog centra Bjelašnica je u petak (09.02.2024. godine), jednoglasno donesenom Odlukom Općinskog vijeća Trnovo, službeno dobila

Ski staza Olimpijskog centra Bjelašnica je u petak (09.02.2024. godine), jednoglasno donesenom Odlukom Općinskog vijeća Trnovo, službeno dobila ime “Jure Franko”, po legendarnom skijašu i osvajaču srebrene medalje za Jugoslaviju na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

Na ceremoniji povodom obilježavanja 40. godišnjice olimpijade na Bjelašnici obratili su se predsjednik organizacioni odbora Jasmin Ademović, koji se zahvalio Općinskom vijeću i Općinskom načelniku na Odluci koju su donijeli kako bi se ova staza nazvala po legendarnom Juri Franko. Pored gospodina Ademovića na svečanosti prisutnima su se obratili i premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, šef delegacije Johan Sattler, Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar i na samom kraju gospodin Jure Franko, koji je izjavio da svi koji se ne sjećaju sarajevske olimpijade trebaju zamisliti državu od 22 miliona euforičnih ljudi kako bi dobili predstavu o tom događaju. Na kraju je presijecanjem vrpce, uz prisustvo svih govornika i organizatora na bini događaj završio.

Pin It

Leave a Comment