Dan Općine obilježen sa našim najmlađim stanovnicima

Dan Općine obilježit će se nizom događaja, jedan od njih je i svečanost, prigodni zabavni program uz maskote

Dan Općine obilježit će se nizom događaja, jedan od njih je i svečanost, prigodni zabavni program uz maskote u našoj osnovnoj školi „Zaim Kolar“ u Dejčićima. Učenici su izložbom na temu „Moj zavičaj“ na najljepši mogući način čestitali rođendan našoj Općini.

 

Vrijedni i kreativni učenici izradili su radove na pomenutu temu, gdje su motivi bili Vučko-Zimske Olimpijske igre održane na našoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, zatim naša tradicionalna nošnja, neka od kulturnih znamenitosti sela sa područja općine Trnovo poput džamije u Umoljanima, ali su naslikali i to kako oni vide projekat izgradnje Poslovnog centra na Bjelašnici. Njihovi radovi su ovom prilikom izloženi u holu škole, dok se predstava i zabavni prgram održao u Sali.

 

Uz plesnu zabavu, sportske igre i takmičenja, maskote i balone koje je za njih pripremila Općina, a realizovala isto uz pomoć Dječije igraonice „Happy Kids“ obilježen je Dan Općine za naše najmlađe stanovnike.

  • Zahvaljujemo se Općini Trnovo, Općinskom načelniku, gospodinu Ibri Berilu i uposlenicima Općine Trnovo na ovom poklonu za naše učenike. Važno je da naši učenici nauče, znaju i pamte šta to znači Dan reintegracije i Dan Općine, a vjerujem da je ovo najbolji mogući način, kroz igru i zabavu, te njihovim trudom da istaknu najljepše u našoj općini kroz svoje likovne radove, kazao je u ovom povodu direktor škole, gospodin Zejnil Leka.
Pin It

Leave a Comment