Objavljena preliminarna lista kandidata za stipendiranje iz Budžeta Općine Trnovo

Nakon okončanog Javnog poziva, koji je trajao od 25.03.2024. godine do 09.04.2024. godine, te nakon završene obrade svih

Nakon okončanog Javnog poziva, koji je trajao od 25.03.2024. godine do 09.04.2024. godine, te nakon završene obrade svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Trnovo, na osnovu čega su utvrđene preliminarne rang liste izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj/akademskoj 2023./2024. godini.

Preliminarne liste objavljene su danas na oglasnoj ploči Općine Trnovo  i na web stranici ovdje

Na osnovu Pravilnika pravo na stipendiju imaju učenici srednjih škola i studenti, državljani Bosne i Hercegovine, a koji se nalaze na redovnom školovanju u srednjim i visokoškolskim ustanovama. Uslovi su također da aplikanti imaju prebivalište na području općine Trnovo u neprekidnom trajanju od godinu dana do dana podnošenja prijave za dodjelu stipendije, da nisu obnavljali godinu, te da nisu ostvarili pravo stipendiranja iz drugih izvora. 

Tokom gore pomenutog perioda pristiglo je 112 zahtjeva za stipendiranje iz budžeta Općine Trnovo od čega je 75 učenika i 30 studenata ispunilo uslove javnog poziva. 

 

Preliminarne liste stipendista Općine Trnovo za školsku/akademsku 2023./2024. godini moguće je pogledati ovdje.

Kandidati koji nisu ispunili uvjete iz Javnog poziva mogu u roku od osam dana od prijema obavijesti uložiti prigovor drugostepenoj stručnoj komisiji. 

Leave a Comment