Posjeta Centra za međunarodno sudjelovanje i razvoj (CMSR)

Protekle sedmice Općinu Trnovo posjetila je delegacija Centra za međunarodno sudjelovanje i razvoj (CMSR) na čelu sa šeficom

Protekle sedmice Općinu Trnovo posjetila je delegacija Centra za međunarodno sudjelovanje i razvoj (CMSR) na čelu sa šeficom Odjela za međunarodnu razvojnu suradnju CMSR-a Mojca Kopše i član ambasade Slovenije u Sarajevu.

Tema sastanka, održanog u kabinetu Općinskog načelnika, bila je nastavak projekta vezanog za izgrađeni prečistač, tačnije spajanje kanalizacije od Poslovno sportskog centra Trnovo na Bjelašnici do prečistača na Grkarici.

Delegacija je, nakon sastanka, posjetila lokaciju prečistača izgrađenog  po savremenoj tehnologiji PVA MBBR, čiju je izgradnju sufinansirala Republika Slovenija putem CMSR-a.

Projekat vrijedan 2,6 milona konvertibilnih maraka

Vrijednost radova na ovom projektu bez PDV-a iznosi 2.677.862 KM, a finansirao ih je Centar za međunarodnu saradnju i razvoj (CMSR) u ime Republike Slovenije sa 640.795 EUR i sufinansirala Općina Trnovo sa milion maraka te Kanton Sarajevo i FBiH sa po 500.000 KM.

 

Leave a Comment