Potpisan Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić potpisao je jučer ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za opremanje

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić potpisao je jučer ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za opremanje općinskih struktura zaštite i spašavanja. Ugovori su potpisani s načelnicima i predstavnicima općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš i Trnovo.

“Kantonalna uprava civilne zaštite svake godine pošalje pismo namjere općinama da se očituju o potrebama. Zahtjeve za dodjelu sredstava smo ove godine dobili iz sedam općina, te pomažemo sa 1.880.000 KM općinske strukture civilnih zaštita. U zavisnosti od zahtjeva izvršili smo preraspodjelu sredstava, a u obzir su uzete procjene o ugroženosti općina po različitim osnovama. Radi se o značajnom iznosu sredstava. Prošle godine je za ove svrhe izdvojeno 1.450.000 KM, i većina projekata je realizovano”, izjavio je ovom prilikom direktor Brkanić.

Istakao je da se mnogo radi na jačanju kapaciteta općinskih struktura civilnih zaštite, jer su glavni nosioci aktivnosti zaštite i spašavanja.

 

Pomenuti Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za opremanje općinskih struktura zaštite i spašavanja za Općinu Trnovo potpisao je pomoćnik Općinskog načelnika, gospodin Mirsad Mešić

 

Izvor: Vlada KS

Leave a Comment