Vakcinisanje starijih i nepokretnih građana

Uspješno se odvija imunizacija građana općine Trnovo. Imunizacija se vrši vakcinom proizvođaća Sinofarm u vremenu od 8 do

Uspješno se odvija imunizacija građana općine Trnovo. Imunizacija se vrši vakcinom proizvođaća Sinofarm u vremenu od 8 do 14:00 sati svaki radni dan u Domu zdravlja Trnovo, za populaciju od 18 i više godina. Građani sa sobom trebaju ponijeti zdravstvenu knjižicu. Oni koji dolaze na revakcinaciju – drugu dozu vakcine, potrebno je da obavezno donesu dokaz o primljenoj prvoj dozi vakcine.

Timovi Doma zdravlja Trnovo proteklih dana su vršili vakcinaciju starih, nepokretnih i slabo pokretnih građana ove općine smještenih u privatnim kućama, prema spiskovima prijavljenih za vakcinaciju u mjesnim zajednicama općine.

“Do sada smo vakcinisali 90 takvih osoba. Za nas je jako važno da te ljude zaštitimo, jer se pokazalo da je više od 80 posto stradalih od ovog virusa bilo starije dobi”, kazala je spec. porodične medicine Ramusović dr Razija.

Ovim putem ponovno pozivamo stanovništvo općine da se aktivno uključe i odazovu procesu vakcinacije kako bi na taj način spriječili i umanjili broj oboljelih od Covid-19 infekcije.

 

Autor: Ajla Lindov

Pin It

Leave a Comment