Održana 5. redovna sjednica Općinskog vijeća Trnovo

Općinsko vijeće Trnovo  održalo je 5. redovnu sjednicu, 16.09.2021. godine, u Sali Općine, sa početkom u 18:00 sati.

Općinsko vijeće Trnovo  održalo je 5. redovnu sjednicu, 16.09.2021. godine, u Sali Općine, sa početkom u 18:00 sati. Sjednici je prisustvovalo 14 vijećnika, vodila je  predsjedavajuća Općinskog vijeća Amina Dedić.

Dnevni red je usvojen jednoglasno, sa izmjenama i dopunama, te je uvršteno još 6. tačaka, tako da su od planiranih 18, razmatrane  24. tačke.

Upućene su tri inicijative vijećnika, Informacija o stanju u oblasti obrazovanja, kulture i sporta na području općine Trnovo je primljena ka znanju, te usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Trnovo za period 01.01. do 30.06.2021. godine.

Usvojeno je nekoliko Zaključaka o davanju saglasnosti na zaključivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina umjesto ekpropirijacije, Zaključak o davanju saglasnosti – vjetropark (JP ELEKTRO-TRNOVO), te donesena Odluka o organizaciji Jedinstvenog Općinskog organa uprave i posebnih službi Općine Trnovo.

Pod tačkom Tekuća pitanja učešće je uzelo više vijećnika kao i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, te se govorilo se o mnogim pitanjima bitnim za život građana i mogućnostima njihovog  rješenja.

Načelnik i vijećnici koji su uzeli učešća u raspravi,  izrazili su zadovoljstvo konstruktivnom raspravom tokom cijele sjednice,  te konstatovali da su svi nastupali prije svega, prvo kao Trnovčani kojima je Trnovo na prvom mjestu.

Treba istaći, sjednicu su nazvali  historijskom, te izrazili ponos što su svi vijećnici, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali, pokazali spremnost na saradnju kako bi  osigurali bolji i kvalitetniji život građanima Trnova i doprinesu razvoju općine.

 

 

 

 

Leave a Comment