Općina Trnovo u velikoj akciji pošumljavanja zasadila hiljadu sadnica i poklonila domovini najbolji poklon

Mjesec novembar je mjesec jesenjih akcija pošumljavanja, pa ovim povodom i Općina Trnovo organizovala je akciju pošumljavanja sadnjom

Mjesec novembar je mjesec jesenjih akcija pošumljavanja, pa ovim povodom i Općina Trnovo organizovala je akciju pošumljavanja sadnjom sadnica na lokacijama od Kuće spasa, Štini Do, pa sve do izvorišta Stubo.

Uposlenici Općine Trnovo, vijećnici Općinskog vijeća Trnovo, boračka udruženja lokalne zajednice, komunalno preduzeće Trnovo, vatrogasno društvo Trnovo ali i veliki broj građana odazvao se akciji, te sadnjom sadnica zajedno sa načelnikom Općine Trnovo, Ibrom Berilom, pružili su podršku i uoči Dana državnosti Bosne i Hercegovine, zemlji poklonili ono što zaslužuje.

Danas ovdje imamo i predstavnike udruženja šehidskih porodica, sve one druge koje smo pozvali danas nisu tu. Oni koji pričaju najviše o ekologiji, nikad ništa nisu ni organizovali, a puna su im usta ekologije. Ovo je mjesto i prilika gdje treba da upravo oni budu nosioci određenih aktivnosti, nosioci zaštite prirode, a ne priča i pravljenja udruženja kako bi sebi obezbijedili egzistenciju i lična primanja kroz određena udruženja, ne samo u Kantonu Sarajevo, nego i u čitavoj Bosni i Hercegovini. Dolazimo u situaciju da danas imamo više udruženja, nego što imamo radnika u Općinama, Kantonu, a ne znam odakle se finansiraju.”, izjavio je danas ispred Kuće spasa, načelnik Općine Trnovo, Ibro Berilo.

Odgovornost za planetu Zemlju je u našim rukama. Svih nas. I odgovornost za budućnost naše djece je na nama. U kakvom će svijetu živjeti odlučujemo svakoga dana. Omogućimo da i njima svijet bude prijatno mjesto koje će predati svojim potomcima. Sadnjom sadnica zajedno pomažemo očuvanju i širenju naših bosanskohercegovačkih šuma, stvarajući pritom zdraviji i ljepši ambijent za buduće generacije.

Općina Trnovo je upravo prepoznala važnost očuvanja kako naše domovine, tako i planete Zemlje, te domovini poklonila najbolji poklon.

 

 

 

Leave a Comment