Za FARANG TSC 30. hiljada KM pomoći nakon poplava

U poplavama koje su 5. novembra pogodile područje Trnova poplavljen je i proizvodni pogon firme FARANG TSC koja

U poplavama koje su 5. novembra pogodile područje Trnova poplavljen je i proizvodni pogon firme FARANG TSC koja proizvodi drveni pelet. Ova firma koja se nalazi u naselju Pendičići pretrpjela je znatnu štetu.

U kratkom vremenskom periodu Općina Trnovo dodjelila je jednokratnu novčanu pomoć fizičkim i pravnim licima čiji su objekti stradali u ovim poplavama. Preduzeću FARANG TSC dodjeljena je pomoć od 30. hiljada KM, što im je uveliko pomoglo u sanaciji posljedica poplava.

– Bez pomoći koju nam je dodijelila Općina Tnovo, sanacija nastale štete nakon poplava bila bi nam skoro pa nemoguća. Da nije bilo ove pomoći vjerovatno bi došao u pitanje i opstanak proizvodnje. Reakcija načelnika i kompletne općinske administracije je bila na visokom profesionalnom nivou. Pored profesionalnosti, a što je u tim teškim trenucima nama još više značilo je ljudski odnos načelnika Ibre Berila i svih uposlenika Općine sa kojima smo bili u kontaktu u tom periodu – navodi Amir Smječanin, vlasnik Faranga TSC.

Sama sanacija poplavljenog pogona za proizvodnju peleta nije bila jednostavna, a pored toga u ovom slučaju trebalo je ponovo pokrenuti proizvodnju i sačuvati radna mjesta.

– Želimo izraziti zahvalnost i Vatrogasnoj jedinici Trnovo, čiji su pripadnici dva dana čistili naš proizvodni pogon. Cijelo vrijeme smo imali i podršku pripadnika policijske stanice Trnovo, kao i naših komšija iz okolnih sela. Ovim putem još jednom se želimo zahvaliti svima koji su nam u tim teškim trenucima pružili pomoć i dali nadu da možemo ponovno pokrenuti proizvodnju i sačuvati našu fabriku – dodaje Smječanin.

Leave a Comment