Kijevo nakon novembarskih poplava

U novembarskim poplavama Kijevo je podsjećalo više na jezero nego na naseljeno mjesto. Poplavljen je veliki broj objekata,

U novembarskim poplavama Kijevo je podsjećalo više na jezero nego na naseljeno mjesto. Poplavljen je veliki broj objekata, a nakon povlačenja vode ostalo je blato i vlaga. Općina Trnovo je u vrlo kratkom roku izdvojila novčana sredstva kao pomoć onima koji su pretrpjeli štete tokom noći i jutra, 5. novembra 2021. godine. Općina Trnovo pomaže ovim ljudima u svim segmentima života, bez obzira što administrativno Kijevo pripada entitetu RS.

U ovoj prirodnoj nesreći koja ih je zadesila tretirani su isto kao i ostali čiji su objekti poplavljani a žive na području Općine Trnovo. Novčanu pomoć za sanaciju posljedica poplava dobio je između ostalih i Fuad Šegalo čija je kuća u potpunosti bila poplavljena.

– Vidite kakvo je stanje, bukvalo sve stvari smo morali baciti, pa čak dići i podove. Čovjeku je lakše kada dobije pomoć i podršku, a mi smo je imali od naših komšija i od Općine Trnovo na čelu sa načelnikom Berilom. Bili su uz nas od prvog trena, a brzo su nam dodjelili i novčanu pomoć, hvala im na svemu – kaže Fuad.

– Pored novčane pomoći od Općine Trnovo smo dobili i pomoć u materijalu koji nam je potreban da saniramo ovu štetu, koja je kao što vidite ogromna. Hvala im velika na svemu, zaista nam je od velike pomoći – dodaje Fuadova supruga Senka.

Prvi komšija porodice Šegalo, Bejdo Prasko je također pretrpio štetu u poplavama, te i ova porodica radi na sanaciji štete koja ih je zadesila.

– Bilo je strašno, od te noći suprug nije dobro i nije u stanju pričati o tome. Šteta ja velika, kao i stres. Hvala Općini Trnovo i načelniku Berilu na novčanoj i svakoj drugoj pomoći, puno nam znači – navodi Fehma Prasko.

 

 

Leave a Comment