Obavjestenje

Ažuriranje Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata

Služba za privredu i finansije Općine Trnovo obavještava sve korisnike Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata, da je

Služba za privredu i finansije Općine Trnovo obavještava sve korisnike Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata, da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna od 1. januara do 31. marta 2022. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu.

Upis u Registar poloprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjene podataka za oba Registra je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede.

Zahtjevi koji budu podneseni nakon zakonskog roka neće biti razmatrani, a podnosilac zahtjeva u 2022. godini neće moći ostvariti podsticaj za poljoprivrednu oblast.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti lično u Službi za privredu i finansije Općine Trnovo ili putem telefona broj 033/586-709.

Leave a Comment