Obilježena godišnjica ubistva srebreničkih Bošnjaka u Godinjskim Barama

Mjesto stradanja šestorice Srebreničana u Godinjskim Barama, jučer su posjetili članovi porodica, rodbina, predstavnici udruženja žrtava, te mnogi

Mjesto stradanja šestorice Srebreničana u Godinjskim Barama, jučer su posjetili članovi porodica, rodbina, predstavnici udruženja žrtava, te mnogi građani koji su im odali počast polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, proučen je i Jasin i dova.

Prije 27 godina na mučki način, pucnjima u leđa pripadnici zloglasne jedinice ”Škorpioni” ubili su šest Bošnjaka među kojima je najmlađi imao 16, a najstariji 36 godina. Ubijeni su Safet Fejzić (17), Azmir Alispahić (16), Sidik Salkić (36), Smail Ibrahimović (35), Dino Salihović (18) i Juso Delić (25).

Supruga ubijenog Juse Delića, Vahida, podsjetila je da je njen suprug ”ubijen ovdje na ovom mjestu” i uputila poruku, koja je ujedno poruka svih porodica čiji su najmiliji stradali na ovom stratištu.

– Žalosno je doći na ovo mjesto bez spomen-obilježja. Zahvaljujem svom ovom narodu koji je ovdje danas i ne daj Bože nikome ove naše patnje. S ovim bolom se nositi čitav život, to niko ne zna kako je. Mi samo imamo bol koja se ni na papir ne može ispisati – rekla je Delić.

Leave a Comment