Počela isporuka besplatnih udžbenika školama za učenike od petog do devetog razreda

Svi učenici od petog do devetog razreda javnih ustanova osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo s početkom nove školske

Svi učenici od petog do devetog razreda javnih ustanova osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo s početkom nove školske 2022/2023. godine dobit će besplatne udžbenike, koje je osiguralo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS.

Distribucija udžbenika prema školama počela je jučer, a đaci će u septembru dobiti svoje udžbenike. Početku ove aktivnosti prisustvovala je i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović.

„Zadovoljni smo što je počela distribucija udžbenika koje je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS nabavilo prvi put za sve učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola, uključujući i pete i devete razrede. Ova mjera Vlade Kantona Sarajevo je naišla na veliko odobravanje, kako roditelja, tako i nastavnika u osnovnim školama. Nadam se da je ovo tek početak uspostave standarda koji građani Kantona Sarajevo trebaju očekivati od svih politika“, navela je ministrica Hota-Muminović ovom prilikom.

Podsjetila je da se radi se o setovima udžbenika za oko 20.000 učenika, a vrijednost ove nabavke je četiri miliona KM.

Po planu preuzimanja navedenih udžbenika OŠ ”Zaim Kolar” iz Dejčića, udžbenike za svoje učenike preuzeti će 03.08.2022. godine.

Leave a Comment