Završen rehabilitacioni kamp na Bjelašnici

Završen je rehabilitacioni kamp na Bjelašnici, koji je organizovalo Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH.

Završen je rehabilitacioni kamp na Bjelašnici, koji je organizovalo Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH. Kamp je trajao pet dana uz brojne radionice koje su imale cilj osnaživanje, razne aktivnosti, osmijeh i radost.

– ”Oko 200 učesnika, oko 90 djece, oko 60 roditelja, 20 mladica, tim sportskih animatora, kreativaca, gostiju i Srce tim ispisali su najljepše priče. Podrška mališanima oboljelim od raka je ključna tokom intenzivnog liječenja, ali je neophodna i nakon njega. Nakon liječenja poseban akcenat stavljamo na važnost rehabilitacije i njenog značaja za djecu oboljelu od raka” – naveli su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Tokom petodnevnog kampa učenici su dan počinjali razgibavanjem i laganom gimnastikom. Održana je i psihološka radionica – A kako si ti. Mališani su učestvovali i u kreativnoj radionici, a vrata svijeta stripa za njih je otvorio Filip Andronik.

Potom su naučili izviđački pozdrav, položili zakletvu u kojoj su, između ostalog, rekli da će dijeliti ljubav. Naučili su svezati čvor prijateljstva, držali su se čvrsto za ruke. Mališane je obradovala svojim dolaskom i Balončić Vila, koja im je izmamila mnogo osmijeha.

Veliku radost i uzbuđenje izazvao je dolazak najboljeg atletičara BiH, našeg olimpijca Amela Tuke i njegovog trenera Giannija, koji su bili gosti kampa.

Ciljevi ovoga kampa bili su, između ostalih, jačanje imuniteta otpornosti i fizičke izdržljivosti djece, psihosocijalno jačanje i jačanje samopouzdanja.

Leave a Comment