Unaprjeđenje zdravstva i zdravstvenih usluga na općini

Općinu Trnovo jučer je posjetio ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Haris Vranić, gdje se sastao s Općinskim načelnikom Ibrom

Općinu Trnovo jučer je posjetio ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Haris Vranić, gdje se sastao s Općinskim načelnikom Ibrom Berilom. Sastanku je prisustvovala i direktorica JU Apoteke Sarajevo, Zenaida Hasić i predsjednik Upravnog odbora Doma zdravlja Kantona Sarajevo Ademir Spahić.

Prilikom posjete obišli su Dom zdravlja u Trnovu i Dejčićima, gdje su obavili razgovor sa direktoricom Doma zdravlja Trnovo, dr. Razijom Ramusović, gdje je najviše bilo govora o vraćanju osnovne laboratorije sa odgovarajućim kadrom u domu zdravlja Trnovo.

Ministar Vranić je ovom prilikom izjavio da Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo nastavlja sa naporima da se potpuno unaprijedi zdravstvo u Kantonu Sarajevo, te da je zdravlje naših građana u svim općinama na prvom mjestu. Dodao je kako Ministarstvo zdravstva svojom strategijom osnažuje patronažne-palijativne službe Doma zdravlja jer se želi omogućiti da građanin koji je spriječen da dođe u dom zdravlja, dobije uslugu u svom domu, te će se obezbjediti  prijevoz koji će biti dostupan pacijentima, sa kapacitetima za uvezivanje sa sistemom za pristup kartonu pacijenta.

Na istom sastanku razgovaralo se i o formiranju poslovne jedinice Javne ustanove Apoteke Sarajevo, kao i o mogućnostima postavljanja rendgen aparata na ski centrima tokom skijaške sezone.

Prilikom posjete obišli su i gradilište Poslovno-sportskog centra na Bjelašnici, čiju izgradnju finansira Općina Trnovo, za šta su svi istakli da će definirati identitet Općine Trnovo i kako je sadržaj upravo onaj koji nedostaje kako samoj općini tako i Kantonu Sarajevo.

 

Ajla Lindov

Pin It

Leave a Comment