“Na kafi sa načelnikom”

Općinski načelnik, Ibro Berilo posjetio je jučer Presjenicu, kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem u ovom Trnovskom

Općinski načelnik, Ibro Berilo posjetio je jučer Presjenicu, kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem u ovom Trnovskom naselju. Obilaskom i u razgovoru sa lokalnim stanovnicima detektovano je koji infrastrukturni radovi su prioritet, kako bi život u ovom selu bio funkcionalniji i ugodniji.

Presjenica

Ono što je trenutno najvažnije za stanovnike Presjenice jeste riješiti problem vodosnadbijevanja;

  • mještanin Presjenice kaže da je često slabiji pritisak vode, a nekad smo i potpuno bez vode, zbog bezobraznog i nehumanog ponašanja pojedinaca koji pune bazene ili zalijevaju bašte, nadam se da se ovakvo nesto može riješiti jer samo očekujući savjesno ponašanje tih istih pojedinaca ne vjerujem da će biti bolje, istakao je.

Na kafi sa načelnikom mještani su iznijeli još neke probleme, a između ostalog to je asfaltiranje lokalnog puta, prvenstveno na jednom djelu gdje imaju problem zbog oborinskih voda, zatim obnova postojećeg drvenog mosta u naselju, problem također imaju i sa odvozom smeća.

Načelnik je najavio da će nastojati da u što kraćem periodu riješi probleme lokalnog stanovništa Presjenice, istakavši da će lakše riješiti ove za koje je Općina direktno nadležna, ali svakako će nastojati uticati na rješavanje i ovih drugih.

Ovakvim aktivnostima Općina Trnovo, kao lokalna zajednica se želi pozicionirati na visok nivo kao lokalna zajednica koja brine o svojim građanima. Pored osvrta na samu ideju posjete, a glavna je riješiti probleme građana, koja je i povod za ovo druženje, bilo je govora o dobrim idejama i planovima za naredni period.

Općinski načelnik danas će posjetitit i boraviti u naselju Spile i Trnovo.

Ajla Lindov

Leave a Comment