Kijevsko naselje Batići dobilo novih 180 metara asfalta

U naselju Batići, ovih dana su položeni novi metri asfalta, a ovi radovi predstavljaju nastavak započetih aktivnosti na

U naselju Batići, ovih dana su položeni novi metri asfalta, a ovi radovi predstavljaju nastavak započetih aktivnosti na uređenju putne infrastrukture na području ovoga Kijevskog naselja. Cilj je uslove za život ljudi u ovome dijelu podignuti na znatno viši nivo.

U pitanju je još jedan infrastrukturni projekat koji je realizovan u saradnji dvije Općine, Općine Trnovo FBiH i Opštine Trnovo RS. Naime, u novembru mjesecu prošle godine, ove dvije Općine su potpisale sporazum o zajedničkom sufinansiranju izvođenja radova na sanaciji i asfaltiranju lokalnih puteva na području opštine Trnovo RS. Sporazumom je obuhvaćeno izvođenje radova na lokalnim putevima Lukavac – Milje, Oglavak, Kamenolom Bijele vode – Štake, Batići, Ulobić, te radovi na klizištu Turovi. Po sporazumu za realizaciju ovih projekata Općina Trnovo će obezbijediti sredstva u iznosu od 115.000,00 KM, a Opština Trnovo RS 60.000,00 KM.

Radnici firme ”Ilidža putevi” d.d.o. iz Istočnog Sarajeva priveli su kraju sanaciju i asfaltiranje lokalnog puta za Batiće. Urađena je sanacija postojeće trase puta i ugrađen asfalt dužine 180 metara. Sredstva u iznosu od 22.033,70 KM obezbijedila je Općina Trnovo FBiH, a projektnu dokumentaciju i potrebna odobrenja obezbijedila je Opština Trnovo RS. Nadzor je obavio Budimir Berović.

Nedavno je započet i projekat rješavanja snabdijevanja vodom mještana Batića, što je goruči problem ovoga naselja, a u dogledno vrijeme planirano je i instaliranje javne rasvjete u ovom naselju. Općina Trnovo na čelu sa načelnikom Ibrom Berilom nastoji pomoći stanovnicima susjedne Općine u stvaranju što kvalitetnijih uslova za život.

Leave a Comment