Prvi šahovski turnir Općine Trnovo

Održan je prvi Šahovski turnir pod pokroviteljstvom Općine Trnovo, koji je upriličen u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne

Održan je prvi Šahovski turnir pod pokroviteljstvom Općine Trnovo, koji je upriličen u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.  Turnir je održan u subotu, 19.11.2022. godine, u sali OŠ “Zaim Kolar” u Dejčićima.

Tehnički organizator turnira je Šahovski klub Sarajevo, a turnir je bio koncipiran tako da su pored nagrada za tri najbolja igrača turnira,  posebno nagrađeni najbolji igrači sa područja općine Trnovo.

Pored organizatora, natjecatelja i gledatelja turniru su prisustvovali i predstavnici Općine Trnovo i Općinskog vijeća.

Na otvaranju prvog šahovskog turnira u Trnovu, nakon himne stručna saradnica za informisanje, moderator je u ime Općine Trnovo zahvalila se svim učesnicima na prijavama, i istakla kako Općina nastoji ovakvim društveno-odgovornim, kulturnim i sportskim aktivnostima obilježiti praznike ali i obogatiti svakodnevnicu našim građanima.

Kratko se obratio i pozdravio prisutne predsjednik Kantonalnog saveza šahista, gospodin Vahidin Omanović te im zaželio fer igru i puno sreće u takmičenju.

Pobjednicima i natjecateljima su uručene nagrade i diplome.

Leave a Comment