Završeno asfaltiranje na saobraćajnici Gornja Grkarica

Ovogodišnja građevinska sezona u Općini Trnovo odvijala se planiranom dinamikom, između ostalog radilo se na daljnjem poboljšanju putne

Ovogodišnja građevinska sezona u Općini Trnovo odvijala se planiranom dinamikom, između ostalog radilo se na daljnjem poboljšanju putne infrastrukture. Cilj je stvaranje kvalitetnijeg i ljepšeg životnog ambijenta, kao i doprinos ekonomskom i društvenom razvoju općine.

Radnici preduzeća ”MGBH” d.o.o. iz Sarajeva priveli su kraju radove na izgradnji i rekonstrukciji dijela saobraćajnice Gornja Grkarica. Sredstva je obezbijedila Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a nadzor je obavio ”IG” d.o.o. iz Banja Luke.

Urađeno je isijecanje postojećeg asfalta, riješena je odvodnja, položena drenaža, izvršeni radovi na zamjeni podtla, urađen nasip i položena dva sloja asfalta površine oko 600 metara. Po završeku polaganja asfalta urađena je i saobraćajna signalizacija na cesti.

Pored do sada urađenih saobraćajnica i ova na Gornjoj Grkarici znatno će doprinijeti sigurnijem i bržem dolasku do olimpijskih planina i skijališta.

Pin It

Leave a Comment